Åpningstider

Mandag - Torsdag
kl. 08.30-15.00

Fredag
kl. 08.30-13.00

 

Hvis alle brukte bilbelte alltid, ville trolig 40-50 færre bli drept i trafikken hvert år.

Bilbeltet er nemlig det enkleste og mest effektive tiltaket vi har for å redusere antall drepte og alvorlig skadde i trafikken

 Hvis alle brukte bilbelte alltid, ville trolig 40-50 færre bli drept i trafikken hvert år.

Bilbeltebruken er noenlunde stabil i Norge. For førere og voksne passasjerer er bruken mellom 80 og 90 prosent. Hvis alle brukte bilbelte alltid, ville trolig 40 færre bli drept i trafikken hvert år.

Bilbeltet er nemlig det enkleste og mest effektive tiltaket vi har for å redusere antall drepte og alvorlig skadde i trafikken. Nå fortsetter arbeidet for å få flere til å bruke bilbelte gjennom flere beltekontroller og informasjonstiltak.
Se hvorfor det er smart å bruke bilbelte - også ved lav fart, og selv om bilen har airbag. Flere fakta finner du på våre kampanjesider:

Velg bil med beltepåminner

Bilbelte er den absolutt viktigste sikkerhetsdetaljen i bilen - både i framsetet og i baksete. Bruker du bilbelte halveres risikoen for å bli drept eller alvorlig skadd i trafikken. Bilens sikkerhetsegenskaper bygger på at en bruker bilbelte. Derfor kommer nå flere og flere nybiler med intelligente bilbeltepåminnere som gir et forstyrrende lys- eller lydsignal hvis du ikke bruker belte når du kjørere. For å få 5 stjerner i Euro NCAP kollisjonstester så må bilen være utstyrt med bilbeltepåminner. Noen kjøretøy har et lyssignal som lyser hvis du ikke bruker bilbeltet. I dag er det mer vanlig at lyssignalet også følges av et lydsignal. Lydsignalet kan være statisk eller også dynamisk; jo lengre du kjører uten belte jo høyere blir lyden, og jo mer irriterende.

Det er påbudt å bruke bilbelte, og ikke benytte belte koster deg 750 kroner.

Forsikre deg om at den bilen du velger har beltepåminner!

 


Tilbake Tilbake     Tips en vennTips en venn
 
Del på facebookDel på facebook
Nettstedet er utviklet av InBusiness AS